Erasmus+ “Svi za struku, struka za sve!”

Ekonomska i birotehnička škola bjelovar

Ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar odobren je Erasmus+ projekt pod nazivom „Svi za struku, struka za sve!“ u okviru Ključne aktivnosti 1, područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Ukupna vrijednost projekta je 68.359,00 EUR. Projektom su obuhvaćena obadva smjera ekonomist i upravni referent kojim se upućuju na obavljanje stručne prakse u Irsku.

Odluka o dodjeli bespovratnih sredstava

Odluka o imenovanju povjerenstva za odabir nastavnika koji će biti u pratnji učenika u Irsku

Odluka o odabiru tri nastavnika koji će biti u pratnji učenika u Irsku 

Roditeljski sastanak – 22. listopada 2021.

 

 

Erasmus+ projekt Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar “Svi za struku, struka za sve!”

 

 

U sklopu Erasmus+ projekta “Svi za struku, struka za sve!”, kod projekta: 2021-1-HR01-KA122-VET-000017095, učenici Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, uz vodstvo prof. Josipe Klemić, Marije Dušek i Nikoline Stanivuković Medak, uspješno su odradili stručnu praksu u irskom gradu Greystones u periodu od 19. ožujka do 2. travnja. 2022. godine.

 

Tijekom perioda mobilnosti, mentor/voditelj stručne prakse James Keating iz organizacije Martello Training pratio je napredak naših učenika kroz deset dana stručne prakse te su učenici dobili i završne ocjene koje će im biti priznate kroz različite strukovne predmete.

Ukupno 26 učenika smjera ekonomist i upravni referent tijekom deset dana radilo je na razvoju poslovne ideje i otvaranju vježbeničkih tvrtki u timovima te su svoj cjelokupni rad predstavili zadnji dan stručne prakse završnim prezentacijama koje su bile snimane.

 

Učenici su tijekom boravka u Irskoj posjetili i Cliffs of Moher te su imali i organizirani razgled Dubila. Učenici su prisustvovali i zanimljivom predavanju o digitalnom marketingu Denisa Stranjaka, magistra digitalnog marketinga s Trinity Collegea u Dublinu.


Dojmovi učenika nakon povratka u Hrvatsku:

 

“Predstavili smo svoju školu, zemlju, stekli nove prijatelje, proširili znanja iz struke i engleskog jezika. Osim toga, dobili smo mnoštvo ideja za pokretanje budućeg posla, a saznali i kakve su potrebe na europskom tržištu rada. Ukratko, bilo je to jedno lijepo i nezaboravno iskustvo”, svoje dojmove opisuje Leon. Ružica dodaje da joj je to bilo najbolje putovanje do sada, a osim zbog rada na projektu, zadovoljna je i jer je upoznala irsku kulturu i tradiciju.

„Ovaj projekt je jedno prelijepo iskustvo gdje sam kao upravni referent naučila puno o marketingu, promociji, načinu poslovanju i osnivanju tvrtke“ navodi Ana. „Presretna sam jer sam dobila priliku sudjelovati u ovom projektu, ta dva tjedna bila su mi najbolja u životu!“ opisuje Lana.

 

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

 

 

Erasmus+ projekt Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar “Svi za struku, struka za sve!”

 

Agencija za mobilnost i programe EU u okviru poziva za 2021. godinu odobrila je Ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar Erasmus+ projekt kratkoročne mobilnosti učenika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u svrhu učenja pod nazivom „Svi za struku, struka za sve!“, kod projekta: 2021-1-HR01-KA122-VET-000017095. Ukupna vrijednost odobrenog projekta je 68.359,00 EUR. Projekt “Svi za struku, struka za sve!” započeo je 1. listopada 2021. godine, a završit će 30. lipnja 2022. godine. Cilj projekta je povećanje kvalitete strukovnog obrazovanja za ekonomiste i upravne referente te njegovo usklađivanje s (budućim) potrebama tržišta rada. 

Početkom siječnja 2022. učenicima su dodijeljene licence za pristup OLS platformi (mrežna jezična potpora). Ubrzo nakon toga, tijekom siječnja, veljače i ožujka, imali smo i pet radnih subota. Tijekom aktivnosti provedenih prije mobilnosti, odlaska u Irsku, učenici su rješavali zadatke postavljene na eTwinning i Eropass platformi, osmislili logo projekta, međusobno se bolje upoznali i povezali.

Ukupno 26 učenika (smjer ekonomist i upravni referent), u pratnji triju nastavnica, otputovalo je 19. ožujka na stručnu praksu u Irsku. Stručna praksa odvija se u organizaciji Martello Training u mjestu Greystones. Tijekom perioda mobilnosti učenici će raditi na otvaranju i organiziranju vježbeničkih tvrtki. Ideja je da zajedno rade na vježbeničkim tvrtkama kako bi različiti smjerovi međusobno upotpunjavali svoja znanja i vještine iz struke. Nakon mobilnosti, učenicima će novostečene kompetencije i ishodi učenja biti priznati kroz različite strukovne predmete. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.