Let’s go cycling

Ekonomska i birotehnička škola bjelovar

Rezultati projekta

ZAVRŠNA AKTIVNOST PROJEKTA LET’S GO CYCLING 
Dana 17. svibnja odradili smo završnu aktivnost projekta Let’s go cycling. U jutarnjim satima krenuli smo put Maglenče gdje su nas srdačno dočekali Slađana i Goran Đurđević. U ugodnom i autentičnom ambijentu prve Romske etno-kuće u Hrvatskoj imali smo priliku pogledati stalnu izložbu o povijesti autohtonih hrvatskih Roma Lovara te proizvode od lavande koje izrađuju sami Romi- članovi Udruge. Nakon prezentacije o povijesti i običajima autohtonih hrvatskih Roma Lovara, domaćini su ponudili pogaču i čaj te smo u toplini kuće uživali u ukusima i mirisima. 
 
Potom smo se uputili prema Velikom Trojstvu. Praćeni kišom, zajedno sa učenicima osmih razreda Osnovne škole Veliko Trojstvo uputili smo se na obližnji Vidikovac. Iako nam vrijeme nije bilo naklonjeno, pogled koji se pruža sa Vidikovca bio je prekrasan. 
 
Nakon zajedničkog druženja, krenuli smo put Jabučete gdje nas je dočekao domaćin u ugostiteljskom objektu Coner d.o.o. Nakon što nam je domaćin prenio svoje iskustvo u pružanju različitih turističkih ponuda, obišli smo vinariju i smještajne kapacitete. Gospodin Srećko Koljić održao je edukaciju na temu „Ja – turistički menadžer“. Sudionicima je prezentirao vlastita iskustva kako voditi vlastiti turističko-ugostiteljski objekt, kako uspješno poslovati te kako se ophoditi prema gostima. 
 
Učenici Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, Dominik Frtalj i Jan Štefec prezentirali su na hrvatskom i engleskom jeziku marketing plan pod nazivom „Informiranje i promidžba cikloturizma na području Bjelovarsko-bilogorske županije“. Učenici Tehničke škole Bjelovar vrijedno su radili na aplikaciji, koju su nam ranije i predstavili, ali koju na žalost zbog kiše i izrazito loših vremenskih uvjeta danas nismo mogli koristiti.
 
Hvala svim sudionicima projekta na doprinosu i sudjelovanju u projektu Let’s go cycling.
 
NAPOMENA: Zbog vremenskih nepogoda i obilnih kiša nije bilo moguće organizirati biciklijadu kako je prvotno planirano, te je kao alternativa biciklima korišten prijevoz sudionika autobusom na destinacije koje su planirane u aktivnostima.

U četvrtak, 11. svibnja Učenici Tehničke škole Bjelovar zajedno sa mentorom, upoznali su učenike Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar sa mobilnom aplikacijom „Let’s go cycling“ koju su izradili u sklopu projekta.

U petak, 28. travnja održao je 2. predavanje za učenike osmih razreda Osnovne škole Veliko Trojstvo u okviru projekta   „Let’s go cycling“. Prisutne učenike pozdravila je mentorica Kristina Čavić koja je upoznala učenike sa nadolazećim aktivnostima vezanim uz održavanje biciklijade. Nakon toga, predavanje je održala Andrea Novotni, policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Bjelovar. Cilj predavanje bio je upoznavanje sudionika projekta sa osnovnim pojmovima i pravilima prilikom sudjelovanja u prometu u ulozi bicikliste. 

Prezentacija za učenike Osnovne škole Veliko Trojstvo

U petak, 21. travnja učenici Tehničke škole Bjelovar, smjer tehničar za računalstvo, zajedno sa mentorom upoznali su učenike osmih razreda Osnovne škole Veliko Trojstvo  s mobilnom aplikacijom koju su izradili u sklopu projekta  „Let’s go cycling“.

Sedma radionica projekta „Let’s go cycling“ 
održat će se u petak 17. ožujka u 14.00 sati u učionici 93. 

Šesta radionica projekta „Let’s go cycling“ 
održat će se u utorak 14. ožujka u 14.00 sati u učionici 93. 

U četvrtak, 9. ožujka održana je 5. radionica projekta „Let’s go cycling“. Predavanje je održala Andrea Novotni, policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Bjelovar. Cilj predavanja je upoznavanje sudionika projekta sa osnovnih pojmovima i pravila prilikom sudjelovanja u prometu u ulozi bicikliste. Učenici su dobili informacije kako se pravilno ponašati u prometu, kako koristiti biciklističke trake i staza, prednostima na raskrižjima, potencijalnim opasnostima kao i tehnikama vožnje.

Četvrta radionica projekta „Let’s go cycling“
održat će se u srijedu 8. ožujka u 17:30 sati u učionici broj 93.

Treća radionica projekta „Let’s go cycling“ održana je u petak 3. ožujka. Cilj radionice bio je upoznati sudionike sa marketinškim planom, njegovim temeljnim obilježjima, doprinosima i njegovoj važnosti. Nastavnice Marija Dušek i Blaženka Urh zajedno sa učenicima identificirali su elemente marketinškog plana i nakon toga učenici su prepoznali važnost svakog pojedinog elemenata marketinškog plana. Nakon upoznavanja sa marketinškim planom i ciljevima projekta „Let’s go cycling“, učenici su prionuli poslu te su počeli raditi na svom marketinškom planu pod nazivom „Informiranje i promidžba cikloturizma na području Bjelovarsko-bilogorske županije“.

Odgođena je treća radionica projekta Let’s go cycling zbog bolesti predavačice.

Treća radionica projekta „Let’s go cycling“
održat će se u petak 17. veljače u 13.10 sati u školskoj knjižnici. Edukaciju će održati policijski službenik Policijske uprave Bjelovar o sigurnosti u prometu, o ponašanju u prometu i poštivanju prometnih propisa, o korištenju biciklističkih traka i staza, smjerova kretanja, prednosti na raskrižjima, potencijalnim opasnostima i tehnike vožnje i sl. Vidimo se!

ODRŽAN DRUGI RADNI SASTANAK UČENIKA I NASTAVNIKA EKONOMSKE I BIROTEHNIČKE I TEHNIČKE ŠKOLE BJELOVAR U OKVIRU PROJEKTA “LET’S GO CYCLING”
 

U ponedjeljak 6. veljače je održan drugi radni sastanak učenika i nastavnika Ekonomske i birotehničke i Tehnička škola Bjelovar oko provedbe zajedničkog projekta “Let’s go cycling” odobrenom od Ministarstva turizma i sporta u svrhu promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja za turizam.

Na drugom sastanku su sudjelovali direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije gospodin Marcel Medak, koji je prisutnim učenicima i nastavnicima održao predavanje na temu „Turizam na području Bjelovarsko-bilogorske županije s naglaskom na cikloturizam.“ (prezentacija)

Također je sastanku prisustvovao i direktor tvrtke bpm travel gospodin Igor Prka, koji je prisutne informirao o iskustvima u organiziranju rekreativnih biciklističkih utrka, događaja i aktivnosti posebno prilagođenih turistima. (prezentacija)

Druga radionica projekta „Let’s go cycling“ održat će se u ponedjeljak 6. veljače u 13.10 sati u učionici broj 56.

Direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije gospodin Marcel Medak  održat će predavanje na temu „Turizam na području Bjelovarsko-bilogorske županije s naglaskom na cikloturizam“, a gospodin Igor Prka, vlasnik agencije bpm travel d.o.o. održat će edukaciju na temu „Cikloturizam jučer, danas, sutra“. 

 

Prezentacija projekta održana je 2. veljače 2023. godine u školskoj knjižnici (prezentacija).

Na sastanku je prisustvovalo četrnaest učenika trećih razreda smjera ekonomist, četrnaest učenika drugih i trećih razreda smjera tehničar za računarstvo te nastavnici i ravnatelji obje škole koji će sudjelovati u projektu.

Voditeljica projekta Kristina Čavić prisutne je na prvom radnom sastanku upoznala sa samim projektom te sa zadacima i ciljevima koje će tijekom trajanja projekta realizirati učenici dviju škola.

Liste odabranih učenika i nastavnika koji će sudjelovati u projektu:
  1. Lista učenika
  2. Lista nastavnika

Zahvaljujemo se na iskazanom interesu i na vašoj odluci da aktivno sudjelujete u projektu „Let’s go cycling“. Prva radionica održat će se 2. veljače 2023. u školskoj knjižnici u 13.10 sati. Vidimo se!

 

POZIV UČENICIMA ZA SUDJELOVANJEM U PROJEKTU “LET’S GO CYCLING”

 

Dragi učenici,


našoj školi je od Ministarstva turizma i sporta odobren projekt za srednje strukovne škole za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam projekt pod nazivom “Let’s go cycling! Partner škola u projektu je Tehnička škola Bjelovar.


U projektu će sudjelovati 14 učenika trećih razreda smjera ekonomist. Projekt će se realizirati tijekom drugog polugodišta. U prilogu vam stavljam detalje oko projekta, poziv za sudjelovanje, prijavu za učenike i suglasnost za roditelje. Rok za prijavu zainteresiranih učenika je petak 27. siječnja. Po obrasce možete doći i u tajništvo škole, a zainteresirani učenici neka popunjenu i potpisanu prijavu i suglasnost roditelja predaju nazad u tajništvo škole. U slučaju prijave većeg broja učenika, povjerenstvo će odrediti kojih 14 učenika sudjeluje u projektu.


Voditeljica projekta je nastavnica Kristina Čavić.

Dokumentacija:
Natječaj
Poziv učenicima za sudjelovanje u projektu „Let’s go cycling“
Prijava učenika za sudjelovanje u projektu „Let’s go cycling“
Suglasnost roditelja o sudjelovanje u projektu „Let’s go cycling“

Odobren projekt “Let’s go cycling” u iznosu od 76.850,00 kn

 

20. prosinca je stigla Odluka Ministarstva turizma i sporta o odabiru projekata srednjih strukovnih i umjetničkih škola u turizmu u 2022. godini za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam u kojoj je odobren naš projekt pod nazivom “Let’s go cycling!” u iznosu od 76.850,00 kn.

Partner u projektu nam je Tehnička škola Bjelovar, a pridruženi partneri Osnovna škola Veliko Trojstvo, Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, Coner d.o.o. i bpm travel d.o.o.

U provedbu projekta su također uključeni Romska kuća, Policijska uprava Bjelovar i gospodin Srećko Koljić.