ZASADI STABLO, NE BUDI PANJ!

Prošlogodišnja građanska inicijativa da se sadnjom drveća osvijesti važnost brige za okoliš prerasla je sve moguće zamislive dimenzije i tako da je ubrzo postala nacionalna kampanja sadnje stabala.

Ponosni smo što smo prošle godine podržali akciju, a još ponosniji što smo se i ove godine uključili u nju.

Iako je prvotno planirano vrijeme sadnje stabala bilo predviđeno za studeni 2020., zbog krize uzrokovane COVID – 19 virusom, organizatori su odlučili prebaciti aktivnosti na prvi tjedan u ožujku 2021. te time pokrenuti Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj uz slogan „Zasadi stablo, ne budi panj!“

Pod vodstvom školskih matematičarki, Dejane Končar i Branke Mišir, a uz pomoć ravnatelja, profesorice Josipe Klemić, profesora Domagoja Mlinarića i školskog domara, učenici 1.a i 1.d razreda su zasukali rukave, opljevili i uredili prošlogodišnje nasade, obrezali grmove te posadili japansku vrbu, grm forzicije, japanske dunje, nekoliko sadnica perunika, lavande i ružmarina. Glazbenici 1.d razreda su svirkom začinili vrijeme sadnje, a učenici su, uz savjete o sadnji, mogli prisustvovati demonstraciji vrtlarske konstrukcije kružnice. Rumenih obraza, blatnih cipela i oplemenjenih duša vjerujem da ćemo nastaviti brinuti o svojim biljkama te s veseljem gledati kako napreduju i već sad planirati što i gdje ćemo saditi iduće godine.

Branka Mišir, prof.

Najnovije vijesti: