VIKTOR MATRAKOVIĆ TREĆI PUT POSTAO PRVAK HRVATSKE U KOMPJUTORSKOJ DAKTILOGRAFIJI, EKONOMSKA I BIROTEHNIČKA ŠKOLA BJELOVAR EKIPNI PRVAK HRVATSKE

Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar bila je u subotu 16. ožujka domaćin državnog natjecanja u kompjutorskoj daktilografiji – 45. Dana tipkovnice u organizaciji Hrvatskog stenografskog društva.

Sudjelovalo je ukupno 54 natjecatelja iz 14 škola. Samo natjecanje otvorio je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić, a ceremoniji otvaranja prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje Andrea Prugovečki Klepac.

U kategoriji učenici (rođeni 2008. godine i mlađi) iz bjelovarske Ekonomske škole natjecali su se Iva Horvat, Matija Feletar i Hrvoje Čavrag, a u kategoriji juniori (rođeni 2007. godine i ranije) Viktor Matraković, Tea Baranašić, Antonio Hrkač i Gabrijela Erdelja.

U kategoriji učenika Iva Horvat je osvojila odlično četvrto mjesto. U kategoriji juniora Tea Baranašić je bila šesta, Gabrijela Erdelja deseta, a Viktor Matraković je osvoji ponovno prvo mjesto te je tako treći put zaredom postao Prvak Hrvatske. Viktor se tako plasirao i na svjetsko prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji koje će se održati u srpnju u Katowicama u Poljskoj.

U ekipnoj konkurenciji u kojoj se boduju tri najbolja rezultata svake škole, Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar osvojila je prvi puta prvo mjesto!

Marija Dušek bila je mentorica Viktoru Matrakoviću, Tei Baranašić, Gabrijeli Erdelja i Ivi Horvat, Aleksandra Hohnjec bila je mentorica Matiji Feletaru i Hrvoju Čavragu, a Nataša Ćurković Antoniju Hrkaču.

 

Naši učenici Mihael Horvatinović, Jan Štefec i Dominik Frtalj su snimili i montirali video sa državnog prvenstva u kompjutorskoj daktilografiji. Pogledaj video.

Hvala dečkima na iznimnom trudu!

 

Najnovije vijesti: