VIKTOR MATRAKOVIĆ PETI NA NAJVEĆEM MEĐUNARODNOM INTERNETSKOM NATJECANJU U KOMPJUTORSKOJ DAKTILOGRAFIJI

Od 18. ožujka do 26. travnja održano je 22. međunarodno internetsko natjecanje u kompjutorskoj daktilografiji.

U kategoriji od 13-16 godina sjajan je rezultat postigla naša Iva Horvat koja je na kraju zauzela odlično 20. mjesto među 246 natjecatelja iz deset zemalja Europe, Azije i Sjedinjenih Američkih Država. Matija Feletar je bio 72., Hrvoje Čavrag 96., a Karlo Valentak 113.

U kategoriji 17-20 godina natjecalo se 713 natjecatelja iz trinaest zemalja Europe i Azije i naš Viktor Mataković osvojio je izvrsno peto mjesto. Antonio Hrkač bio je 132., Gabrijela Erdelja 141., Ivano Mirko 342., a Sanjin Bukvić 412. 

Viktor Mataković natjecao se i u kategoriji prijepis teksta na više jezika gdje je u konkurenciji 729. natjecatelja osvojio odlično 15. mjesto.

Budući da Viktora u srpnju čeka nastup kao član hrvatske reprezentacije na svjetskom prvenstvu u poljskim Katowicama, vjerujemo da je ovo najava odličnih rezultata.

Nastavnica Marija Dušek bila je mentorica Ivi Horvat, Viktoru Matrakoviću i Gabrijeli Erdelja, nastavnica Aleksandra Hohnjec Matiji Feletaru, Hrvoju Čavragu, Karlu Valentaku, Ivanu Murku i Sanjinu Bulviću, a nastavnica Nataša Ćurković Antoniju Hrkaču te Zvončici Šimunić i Gabrijeli Proveli koje na žalost nisu ostvarile plasman.

Čestitke našim učenicima i mentoricama!

Najnovije vijesti: