UČENICE EKONOMSKE I BIROTEHNIČKE ŠKOLE BJELOVAR LUCIJA BARIŠIĆ I IRMA KOVAČ DRUGA I TREĆA NA DRŽAVNOM NATJECANJU “POSLOVNI IZAZOV”

Danas je u Poreču odražano jedanaesto državno natjecanje Poslovni izazov. Od učenika Ekonomske i biotehničke škole Bjelovar sudjelovali su Irma Kovač i Sanjin Bukvić  (mentorica Aleksandra Hohnjec) i Lucija Barišić (mentorica Biljana Ilkoski). 

Učenici su na samom natjecanju podijeljeni u mješovite timove od četiri člana kojeg čine učenici iz četiri različite škole sudionica državnog natjecanja. Učenici su imali zadatak osmisliti inovativan proizvod ili uslugu koji će poduprijeti ostvarenje jednog od ciljeva održivog razvoja i povezati ga s ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

Lucija Barišić je sa svojim timom osvojila drugo, a Irma Kovač treće mjesto te su se tako plasirale na međunarodno natjecanje “Poslovni izazov” koje će se održati od 20. do 22. travnja u Poreču.

Poslovni izazov višednevno je natjecanje u poduzetništvu za učenike srednjih škola. Natjecanje se dijeli na četiri regionalna, jedno nacionalno i jedno međunarodno natjecanje, a održava se od 2013.godine. Osmišljeno s ciljem razvoja poduzetničkih kompetencija kod mladih, a prezentirane ideje iz godine u godinu pokazuju sve veći interes mladih za razvoj u poduzetničkom smjeru. Ove školske godine 2023./2024. održava se 11. državno natjecanje u poduzetništvu za učenike srednjih škola.

Nakon što se završi državno natjecanje 20 najboljih natjecatelja i njihovi mentori sudjeluju na međunarodnom natjecanju Poslovni izazov zapadnog Balkana gdje se pridružuju ostalim natjecateljima iz regije (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Hrvatska).

Natjecanje je pod visokim pokroviteljstvom Europskog parlamenta.

Najnovije vijesti:

Ekonomska i birotehnička škola bjelovar

Razgovor s kandidatima

Razgovor s kandidatima za radno mjesto nastavnik/-ica engleskog jezika, održat će se u četvrtak 25. travnja 2024., s početkom u 10:30 sati, u Ekonomskoj i

Read More »