Svjetski i europski tjedan novca

Povodom Svjetskog i europskog tjedna novca, koji se obilježava od 18. do 24. ožujka 2024., Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar provela je niz edukativnih aktivnosti s ciljem podizanja razine financijske pismenosti i u našoj školi. Tijekom tjedna odrađene su sljedeće aktivnosti:
 
18. ožujka (ponedjeljak):
Prezentacija „Statistika kroz novac“ – namijenjena učenicima trećih razreda. Prezentacija o osobnoj potrošnji, investicijama, državnoj potrošnji i neto izvozu u RH kroz statističke podatke izražene u novcu.
 
19. ožujka (utorak)
Prezentacija vezana za šire informiranje djece i mladih o radu osiguravatelja. Predstavnik Grawe osiguranja, Danijel Španić održao je u knjižnici Ekonomske i birotehničke škole prezentaciju za učenike maturalnih razreda ekonomske struke 4.a, 4.b i 4.c razreda.
 
22.ožujka (petak)
Online kviz PBZnalci – edukativno-zabavni nagradni online kviz koji je baziran na konceptu pub kvizova. Namijenjen je srednjoškolcima kako bi unaprijedili svoje znanje o financijama. Kvizu PBZnalci pristupili su učenici 3.a i 3.b razreda.
 
Održano je online predavanje e-School Bank – učenicima 3.b razreda predstavljena je digitalna platforma e-School Bank koju je razvila Ekonomska i trgovačka škola u Dubrovniku. Nastavnik ekonomske grupe predmeta Dubravko Glavinić, učenicima je pokazao kako se na platformi otvara tekući, devizni i žiro račun, kako se provode plaćanja, odobravaju krediti, ugovaraju štednje i ostale usluge u digitalnoj sferi. Učenicima trećih razreda vrlo je korisno predavanje, jer će u budućnosti naše vježbeničke tvrtke otvoriti svoje račune te će učenici moći koristiti aplikaciju.

Najnovije vijesti: