Svečana dodjela nagrada najčitateljima bjelovarskih srednjih škola

Druženje i nagrađivanje učenika koji su tijekom školske godine pročitali najviše knjiga te bili najaktivniji korisnici knjižnice organizirali smo u utorak 18. lipnja 2024. Susret s učenicima koji vole čitati pruža nam priliku da pohvalimo one kojima je knjiga, u izazovna vremena za čitanje, još uvijek prvi odabir kada se žele opustiti ili zabaviti. Tako su se i ove godine u zajedničkoj knjižnici četiriju srednjih škola našli najčitatelji svih sedam bjelovarskih srednjih škola, zajedno sa svojim ravnateljicama i ravnateljima te knjižničarkama. U našoj školi ove smo godine nagradili troje učenika koji ne samo da puno čitaju, već i svakodnevno borave u knjižnici te aktivno sudjeluju u njezinim aktivnostima, a to su Mirela Kikaš, Ruby Krivanek i Nikola Nanić.

Mirela Kikaš, učenica 3. d razreda, ove je godine pročitala najviše knjiga, a najradije čita distopijske romane. Često dolazi u knjižnicu s prijateljicama iz razreda, kojima preporučuje naslove te ih potiče na čitanje. Ruby Krivanek je učenica 2. d razreda koja rado čita djela hrvatskih, napose lokalnih književnika. Treći nagrađeni učenik je Nikola Nanić, također iz 2. d, a najviše je čitao povijesne knjige te stripove. On je i prvi mladić kojega je naša škola nagradila kao najčitatelja jer je do sada titula „najčitatelja“ uvijek pripala djevojkama.

U umjetničkom dijelu programa sudjelovali su učenici Komercijalne i trgovačke škole, Medicinske škole te Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole, a naš učenik Mijo Pušeljić iz 2. d svečanost je uljepšao glazbenim nastupom. Ovogodišnjim najčitateljima darove je uručio ravnatelj Vladimir Štefanec, a u organizaciji cjelokupnog programa sudjelovala je knjižničarka Alica Bačeković Pavelić.

Dodjela nagrada najčitateljima još jednom je pokazala koliko je čitanje važno i koliko radosti i znanja može donijeti svakome tko se prepusti toj čaroliji.

Alica Bačeković Pavelić, prof. i dipl. bibl.

Najnovije vijesti: