SUDJELUJEMO U EU IZBORIMA 2024! / LET’S PARTICIPATE IN EU ELECTION!

“Sudjelujemo u EU izborima 2024” je međunarodni eTwinning projekt u kojeg smo se uključili s ambasadorima juniorima EU Parlamenta naše škole. Projekt je okupio EPAS škole iz Hrvatske Švedske, Hrvatske, Njemačke, Belgije, Španjolske, Slovenije i Litve.

Cilj projekta je edukacija učenika o demokratskim procesima, institucijama Europske unije, te izborima za Europski parlament 2024 godine. Kroz niz aktivnosti i primjenu IKT alata, učenici su razvijali kreativna rješenja, jačajući svoja znanja i vještine. Projektne aktivnosti su uključivale: upoznavanje učenika s institucijama EU i njihovim funkcijama, edukaciju o izborima za EU parlament, organizaciju susreta s lokalnim i regionalnim predstavnicima, te zastupnicima u EU parlamentu čije su aktivnosti učenici pratili kroz dosadašnji rad EPAS programa.

Uz potporu EU Direct Koprivničko križevačke županije organizirano je predavanje „Europska priča (o izborima)“ kojeg su održali predstavnici Ureda EU Parlamenta u Zagrebu. Predavanje je organizirano za učenike završnih razreda kako bi im se ukazalo na važnost parlamentarne demokracije i njihove participacije na EU izborima.

Tokom projekta mladi su razmijenili iskustva i promišljanja s vršnjacima iz drugih europskih država, sudjelovali su u provođenju anketa s aktualnim temama a završno su izradili Promotivni film o Izborima u EU 2024. Sudjelovanjem u projektu, učenici su stekli europske građanske kompetencije, a izrada promotivnog filma dodatno je ojačala njihove IKT vještine, znanje stranih jezika i građanskih kompetencija.

Video uratke učenika sudionika u projektu možete pogledati na sljedećim poveznicama_
Video 1
Video 2


Najnovije vijesti: