Sudjelovali smo na drugoj edukaciji projekta EUsolis

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta u Zagrebu 24. ožujka 2023. održana je druga edukacija u okviru projekta EUsolis, koji se sufinancira iz Programa Erasmus+, Aktivnosti Jean Monnet. Edukacija na temu “Mladi i aktivno društvo Europske unije” bila je namijenjena nastavnicima/profesorima srednjih škola, knjižničarima te stručnjacima u području obrazovanja i osposobljavanja.

Pozdravni govor održala je dekanica Ekonomskog fakulteta Zagreb, izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ, a nakon nje je izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić, prodekanica za strateška partnerstva i projekte i koordinatorica projekta EUsolis, održala predavanje na temu 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐜𝐢𝐣𝐞 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐬𝐤𝐞 𝐮𝐧𝐢𝐣𝐞.

izv. prof. dr. sc. Maja Klindžić

U nastavku događanja, izv. prof. dr. sc. Maja Klindžić održala je predavanje i predstavila istraživanje na temu 𝐄𝐔 𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐭𝐞𝐭, 𝐄𝐔 𝐬𝐤𝐞𝐩𝐭𝐢𝐜𝐢𝐳𝐚𝐦, 𝐄𝐔 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐧𝐨𝐬𝐭 𝐢 𝐦𝐢𝐠𝐫𝐚𝐜𝐢𝐣𝐞 – 𝐬𝐭𝐚𝐯𝐨𝐯𝐢 𝐢 𝐧𝐚𝐦𝐣𝐞𝐫𝐞 𝐦𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐧𝐚𝐭𝐚, a predavanje na temu 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐬𝐤𝐚 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐞𝐠𝐢𝐣𝐚 𝐳𝐚 𝐦𝐥𝐚𝐝𝐞 – 𝐡𝐫𝐯𝐚𝐭𝐬𝐤𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐩𝐞𝐤𝐭𝐢𝐯𝐚 održala je dr. sc. Ana Rep. Na samom kraju Marija Šimunović, prof., viši knjižničar održala je izlaganje na temu 𝐌𝐥𝐚𝐝𝐢 𝐢 𝐚𝐤𝐭𝐢𝐯𝐧𝐨 𝐝𝐫𝐮𝐬̌𝐭𝐯𝐨 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐬𝐤𝐞 𝐮𝐧𝐢𝐣𝐞 – 𝐢𝐳𝐯𝐨𝐫𝐢 𝐩𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚𝐤𝐚 𝐢 𝐢𝐧𝐢𝐜𝐢𝐣𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐧𝐚 𝐄𝐔 𝐫𝐚𝐳𝐢𝐧𝐢.

dr. sc. Ana Rep

Na kraju edukacije  sa sudionicima su podijeljene informacije o nastavku aktivnosti projekta, a sudionici su pozvani na diseminaciju projekta u svojim školama i knjižnicama.

Marija Šimunović, prof., viši knjižničar

Događanju je prisustvovalo 37 srednjoškolskih profesora i knjižničara te stručnjaka iz područja odgoja, obrazovanja i osposobljavanja iz cijele Hrvatske, a iz naše škole sudjelovale su nastavnice ekonomske grupe predmeta, Matea Kanjka i Maja Balić te knjižničarka Alica Bačeković Pavelić.

Najnovije vijesti: