Stručno osposobljavanje nastavnica u Sevilli

Nastavnice ekonomske skupine predmeta Marija Dušek i Nataša Ćurković sudjelovale su u nastavničkoj mobilnosti u okviru Erasmus+ akreditacije Accreditation Code 2022-1-HR01-KA120-VET- 000106836, broj projekta: 2023-1-HR01-KA121-VET-000119666.

Stručno osposobljavanje nastavnica po principu “Job shadowinga” odvilo se u španjolskom gradu Sevilli u poslovnoj organizaciji Euromind Project S.L.Sevilla od 29. siječnja do 2. veljače 2024. Tijekom mobilnosti omogućeno im je praćenje rada predavača u nastavnom procesu te sudjelovanje na predavanju o sustavu obrazovanja škole ˝SAFA˝ u Španjolskoj.

˝SAFA˝ škola „Gospe od kraljeva“ privatni je obrazovni centar s katoličkom ideologijom, dogovoren s Vladom Andaluzije, koji pripada velikoj neprofitnoj obrazovnoj instituciji pod nazivom zaklada SAFA kojoj pripada 27 centara raspoređenih u 8 andaluzijskih pokrajina s više od 1.000 profesora i 20.000 učenika.

Svi učenici i nastavnici povezani su putem Moodle sustava e-učenja. Škola, koja se nalazi u samom centru Seville ima sve nesveučilišne faze obrazovanja od vrtića do visokog stručnog usavršavanja. Školu pohađa oko 750 učenika i nastava se odvija u jednoj smjeni. Trenutačno centar ima odjel za djecu vrtičkog uzrasta, predškolskog uzrasta, osnovnoškolskog uzrasta do šestog razreda, četiri godine srednjoškolskog uzrasta i dvije godine preddiplomskog studija te
dva ciklusa računalnog treninga (jedan od srednjeg stupnja i drugi s višim stupnjem), koriste RTC učionice, ICT prostorije, laboratorije, 3D printere gdje se nove tehnologije spajaju s metodičkom inovativnošću.

Prošetali smo školom, obišli različita razredna odjeljenja i školsko dvorište, od najmlađih do najstarijih učenika škole i prisustvovali predavanju iz Poduzetništva. Porazgovarali smo i o školskom sustavu koji je drugačiji od našeg s obzirom na broj godina učenja za osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. Škola nudi cjelodnevnu aktivnost učenika u školi, školsku kantinu s jelovnikom koje pripremaju stručni nutricionisti te izvannastavne
aktivnosti kako bi olakšali svakodnevni život roditelja. Njihovi nastavnici ne sklapaju ugovor o radu sa školom nego sa Vladom, koja mlade nastavnike po potrebi šalje u bilo koje škole širom Španjolske.

Samim ulaskom u prostorije škole osjeća se odgojna djelatnost same ustanove i duh religijskog odgoja cijele škole.

 

Najnovije vijesti:

Ekonomska i birotehnička škola bjelovar

Razgovor s kandidatima

Razgovor s kandidatima za radno mjesto nastavnik/-ica engleskog jezika, održat će se u četvrtak 25. travnja 2024., s početkom u 10:30 sati, u Ekonomskoj i

Read More »