SNIMANJE PODCASTA SA GLUMCEM MATIJOM JAKŠEKOVIĆEM

U prostorima Školske knjižnice srednjoškolskog centra Bjelovar, 23.svibnja 2024. je održan uzbudljiv događaj – snimanje podcasta s poznatim glumcem Matijom Jakšekovićem. Podcast su vodile talentirane učenice Lana Tomašinec i Tina Đurđević iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, dok je za tehnički dio snimanja bio zadužen učenik Marko Vinković. Ovaj poseban trenutak zabilježila je fotoaparatom učenica Marcela Ivančić.

Događaj je svečano otvorio ravnatelj škole, naglašavajući važnost ovakvih inicijativa koje povezuju obrazovanje i umjetnost te pružaju učenicima priliku za izravan kontakt s profesionalcima iz različitih područja. Među publikom je bila i ravnateljica Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, koju je posebno obradovalo prisustvo Matije Jakšekovića, koji je bio učenik te škole.

Podcast, popularan oblik medija među mladima, predstavlja audio ili video emisiju koja se distribuira putem interneta i omogućava slušateljima da prate epizode kada god im to odgovara. Popularnost podcasta među mladima leži u njegovoj pristupačnosti, raznovrsnim temama i mogućnosti slušanja u pokretu – bilo kod kuće, u školi ili tijekom putovanja.

Tema ovog podcasta bila je “Obrazovanje i gluma,” što je privuklo veliku pažnju kako učenika tako i profesora. Matija Jakšeković, poznat po svojim ulogama na kazališnim daskama i televizijskim ekranima, podijelio je svoje bogato iskustvo i impresivne priče o tome kako je obrazovanje oblikovalo njegov glumački put. Govorio je o važnosti cjeloživotnog učenja, upornosti i predanosti te kako su mu školski dani i profesori pomogli razviti strast prema glumi.

Lana Tomašinec i Tina Đurđević su se u ulozi voditeljica pokazale izuzetno profesionalnima, postavljajući intrigantna pitanja koja su otvorila mnoge zanimljive teme. Razgovor je tekao prirodno i dinamično, pružajući slušateljima uvid u svijet glume i izazove s kojima se glumci suočavaju. Djevojke su svojim entuzijazmom i pripremljenošću dale poseban šarm podcastu, čineći ga informativnim i zabavnim.

Marko Vinković, zadužen za snimanje, pobrinuo se da tehnička strana podcasta bude besprijekorna. Kvaliteta zvuka bila je izvanredna, što je omogućilo da se svaka riječ i emocija prenesu jasno i precizno. Njegova stručnost u snimanju dodatno je doprinijela profesionalnosti cijelog događaja. Učenica Marcela Ivančić je zabilježila sve ključne trenutke ovog događaja. Njene fotografije prikazuju inspirativne trenutke razgovora. Zahvaljujući njenom umijeću, ovaj podcast će ostati zapamćen ne samo po sadržaju, već i po predivnim fotografijama.

Organizatorica ovog javnog događaja na županijskoj razini, Aleksandra Hohnjec, koja je ujedno bila i razrednica Matiji Jakšekoviću, odigrala je ključnu ulogu u realizaciji cijelog projekta. Organizacija je omogućila da se događaj odvije glatko i uspješno, pružajući svim sudionicima nezaboravno iskustvo. Snimanje podcasta s Matijom Jakšekovićem u Školskoj knjižnici bila je sjajna prilika za učenike da se približe svijetu glume i učenja izvan klasičnih okvira učionice. Ovaj događaj pokazao je kako kombinacija strasti, znanja i tehnologije može stvoriti izvanredno iskustvo koje će nadahnuti mnoge generacije mladih učenika.

Podcast možete pogledati ovdje.

Najnovije vijesti: