Škola ambasador Europskog parlamenta

U školskoj godini 2023./2024. priključili smo se programu Škola ambasador Europskog parlamenta. Europska parlamentarna demokracija, aktivno građanstvo i razumijevanje vlastitih prava i obveza državljana EU su u fokusu ovog programa kojeg provodi svaka od uključenih škola ambasadora europskog parlamenta.

Cilj programa je podići razinu svijesti mladih o Europskoj uniji, europskim vrijednostima, europskoj parlamentarnoj demokraciji i ulozi europskog parlamenta.

Ukratko, nastavnici i učenici imenuju se ambasadorima seniorima i ambasadorima juniorima u školama odabranima za sudjelovanje u programu i zaduženi su za njegovu provedbu.
Ambasadori u školi uspostavljaju info-točku za informiranje o aktivnostima vezanima za EU i europske institucije, sudjeluju u organiziranju tematskih aktivnosti i događaja povodom Dana Europe.

Nakon uspješnog završetka programa škole dobivaju certifikat škole ambasadora, dok njihovi ambasadori seniori i ambasadori juniori dobivaju certifikate na svečanostima koje organizira lokalni ured za vezu Europskog parlamenta, vrlo često u prisutnosti zastupnika u Europskom parlamentu, nacionalnih i lokalnih tijela i partnera. Nastavnici i učenici također mogu dobiti mogućnost sudjelovanja na sastancima Euroscole u Strasbourgu ili drugim događanjima koje Europski parlament organizira u državama članicama i u Bruxellesu ili Strasbourgu.

Najnovije vijesti:

Ekonomska i birotehnička škola bjelovar

Razgovor s kandidatima

Razgovor s kandidatima za radno mjesto nastavnik/-ica engleskog jezika, održat će se u četvrtak 25. travnja 2024., s početkom u 10:30 sati, u Ekonomskoj i

Read More »