Prva edukacija u okviru projekta EUsolis i Dani otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u petak 3. veljače 2023. održana je prva edukacija u okviru projekta EUsolis – Solidarna Europa za uključivo društvo. Edukacija na temu “Solidarna Europa” namijenjena je nastavnicima/profesorima srednjih škola, knjižničarima te stručnjacima u području obrazovanja i osposobljavanja, a na njoj su sudjelovale i nastavnice ekonomskih predmeta iz naše škole, Marija Dušek i Matea Kanjka te knjižničarka Alica Bačeković Pavelić.  

Sudionici edukacije dobili su vrijedne informacije o samome projektu te o predstojećim aktivnostima, ali i poticaj za uključivanje važnih tema o Europskoj uniji u svoje nastavne i izvannastavne aktivnosti.  

U vrijeme dok se održavala spomenuta edukacija, Ekonomski fakultet u Zagrebu organizirao je Dane otvorenih vrata za sve zainteresirane srednjoškolce. Jedanaestero učenika iz 4. a, b i c razreda iz naše škole pobliže se upoznalo s programima i mogućnostima studiranja na Ekonomskom fakultetu, a neki su naši učenici bili vrlo uspješni u aktivnostima u kojima su sudjelovali, kao npr. učenik Valentino Pavlović koji je osvojio prvo mjesto na kvizu. 

Uz učenike i nastavnike iz naše škole, na edukaciji su sudjelovali i nastavnici iz susjedne nam Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar s kojima smo razmotrili neke od mogućnosti suradnje na zajedničkim aktivnostima koje se odnose na Europsku uniju. 

Alica Bačeković Pavelić, prof. i dipl. bibl. 

Najnovije vijesti: