Predavanje o selfie fenomenu

U povodu Mjeseca hrvatske knjige 2022. te Europske godine mladih u školskoj knjižnici naše škole održano je zanimljivo predavanje pod nazivom “Selfie fenomen”, a održala ga je Tatjana Kreštan, profesorica i diplomirana knjižničarka iz Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar.

Selfie fenomen profesorica Kreštan prethodno je detaljno proučila te ga učenicima pojasnila studiozno, ali jednostavnim riječima. Tako su učenici imali priliku čuti priču o Narcisu te što je narcizam, a zatim kako se pojava selfie fenomena tumači u psihologiji i sociologiji. Saznali smo i kako stavljanje sebe u središte pozornosti nije samo potreba suvremenog čovjeka, već da neke primjere možemo pronaći i puno ranije, napose u umjetničkim djelima. Dinamično i interesantno predavanje o temi koja je današnjim generacijama jako bliska učenici su odlično prihvatili.

Predavanje je održano 8. studenoga 2022., a sudjelovali su učenici 1.c, 2.a, 2.c i 4.d sa svojim profesoricama Gordanom Šostarec, Kristinom Čavić, Silvanom Ravlić te Kristinom Juranić.

Alica Bačeković Pavelić, prof. i dipl. bibl.

Tatjana Kreštan, prof. i dipl. knjiž.

Najnovije vijesti: