Poezijom obilježili Noć knjige

Programom pod nazivom Poezija jučer, danas, sutra 23. travnja 2018. u našoj smo školskoj knjižnici obilježili Noć knjige. Ova se manifestacija u Hrvatskoj održava već sedam godina, a ove je godine u njoj prvi put sudjelovala i naša škola. U organizaciju programa uključile su se knjižničarke svih četiriju srednjih škola, koje su sličan program pripremile i prije deset godina prilikom useljenja u zajednički prostor knjižnice. Stoga smo i ovaj put pozvali naše profesore-pjesnike da podijele svoje stihove s brojnom publikom te tako, uz Noć knjige, obilježimo i desetu godišnjicu zajedničkoga rada i suradnje. U ovogodišnjem programu sudjelovali su Darinka Bojčić (Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar), Nada Crnogorac (Medicinska škola Bjelovar), Mladen Jasek (Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar) i Katica Kovrlija (Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar).

Profesoricu Katicu Kovrliju naši učenici poznaju kao profesoricu hrvatskoga jezika, a u školskoj knjižnici u posljednje vrijeme sve češće imaju priliku čuti i njezinu poeziju, koju rado dijeli s učenicima prilikom različitih knjižničnih programa. Ovaj je put predstavila svoje pjesme iz zbirki SnokradiceSvjetiljka dana i Kriljak od kažuna. Profesorica Nada Crnogorac čitala je svoje pjesme iz objavljenih zbirki, a profesorica Darinka Bojčić nasmijala nas je svojom šaljivom i duhovitom dječjom poezijom. Profesor Mladen Jasek pročitao je nekoliko svojih pjesama koje objavljuje na blogu.

Brojna publika s pozornošću je pratila susret koji je protekao u dobroj i ugodnoj atmosferi. Zahvaljujemo kolegama, a naročito našoj profesorici Kovrliji, što su sudjelovali u programu i predstavili svoje stvaralaštvo te sa zadovoljstvom očekujemo iduću Noć knjige.

Alica Bačeković Pavelić, prof. i dipl. bibl.

Najnovije vijesti: