Početak provedba aktivnosti u okviru eTwinning projekta Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki

Prijave sudionike u eTwinning projekta Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki završile su 10. ožujka 2021. Sljedeći dan održan je prvi virtualni sastanak partnera u projektu. U projektu Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki sudjeluje 38 škola koje u nastavnom programu imaju nastavni predmet Vježbenička tvrtka ili Strukovne vježbe. Projektu se pridružilo 100 vježbeničkih tvrtki, 87 nastavnika i 297 učitelja.

Projekt je natjecateljskog tipa u kojem će prema definiranom kriteriju vrednovanja od strane ocjenjivača (koji ne mogu biti mentori) biti proglašene najbolje tri vježbeničke tvrtke.

11. ožujka 2021. održan je prvi virtualni sastanak partnera projekta. Upoznati smo s idejom nastanka projekta, partnerima projekta, ciljevima i ishodima projekta, projektnim aktivnostima za mentore, ocjenjivače i učenike, e-sigurnosti i autorskim pravima, eTwinning platformom i Twinspaceom. Osobito je naglašena dimenzija eTwinning sigurnosti i privatnosti te etički kodeks sudionika u projektu.

16. ožujka 2021. u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu održan je sastanak sa partnerima u projektu. Radni sastanak projekta bio je PITANJA I ODGOVORI. Kako je mnogima eTwinning platforma nepoznata, partnere u projektu nastojalo se informirati o eTwinningu i Twinspace-u i kako provedbeno ostvariti definirane rezultate projekta.

Naravno da smo predvidjeli i virtualni sastanak i za učenike, sudionike projekta, koji se održao 22. ožujka 2021. u 13 sati. Na sastanku je sudjelovalo 97 sudionika što ukazuje na angažman i odgovornost učenika koji sudjeluju u projektu. Učenicima je pojašnjena njihova uloga, koje aktivnosti trebaju realizirati i što se od njih očekuje u okviru projekta. Poseban naglasak je stavljen na e–sigurnost i pravila uljuđenog ponašanja na Twinspace-u.

Zamolili smo partnere u projektu da označe na mapi svoju lokaciju….

Predivno je za vidjeti kako smo udružili snage i u ova „nova normalna“ vremena i da smo uspjeli ujediniti vježbeničke tvrtke Lijepe naše.

Najnovije vijesti: