Održane edukacije u sklopu trećeg i četvrtog modula projekta EUsolis

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u okviru projekta EUsolis, koji se sufinancira iz Programa Erasmus+, Aktivnosti Jean Monnet, tijekom prošloga tjedna održane su dvije edukacije. Kao predstavnica naše škole na edukacijama je prisustvovala knjižničarka Alica Bačeković Pavelić.

U ponedjeljak 15. svibnja 2023. u Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta u Zagrebu održana je treća edukacija u okviru projekta EUsolis iz modula Raznolikost. Pozdravni je govor održala izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić, prodekanica za strateška partnerstva i projekte i koordinatorica projekta EUsolis, a nakon toga je izv. prof. dr. sc. Maja Klindžić održala vrlo informativno i zanimljivo predavanje na temu Raznolikost kao vrijednost EU – određenje, vrste i upravljanje različitostima u društvu te je prezentirala rezultate Istraživanja o cijenjenju različitosti među maturantima srednjih strukovnih škola. Veseli nas činjenica da su u ovome istraživanju sudjelovali i učenici Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, koji su činili gotovo 50 % od ukupnog broja ispitanika.

Nakon stanke je doc. dr. sc. Tijana Vukojičić Tomić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održala predavanje na temu Konceptualizacija različitosti – pravo Europske unije, nacionalno zakonodavstvo i primjena u praksi, dok je predavanje na temu Raznolikost – izvori podataka i inicijative na EU razini održala Davorka Jukica, dipl. oec., mag. bibl.

U utorak 16. svibnja 2023. u prostoru Vijećnice održana je četvrta edukacija iz modula Održivi gradovi. Na zanimljiv i poučan način temu Održivi gradovi – postojeće stanje i mogućnosti napretka sudionicima edukacije prezentirala je mr.sc. Judita Cuculić Župa, viša stručna savjetnica pri Europskoj komisiji u Hrvatskoj. Izv. prof. dr. sc. Ivana Marić održala je predavanje Održivi gradovi – primjer grada Hvara, dok je na samom kraju Marija Šimunović, prof., viši knjižničar prezentirala temu Održivi gradovi – izvori podataka i inicijative na EU razini.

Od jeseni kreću nove projektne aktivnosti koje će se temeljiti na odrađenim edukacijama, a sve kako bi se postigao glavni cilj projekta koji glasi: unaprijediti znanja i vještine srednjoškolskih nastavnika i djelatnika knjižnica o EU temama kako bi stečena znanja i vještine mogli prenijeti svojim učenicima.

Alica Bačeković Pavelić, prof. i dipl. bibl.

Najnovije vijesti:

Ekonomska i birotehnička škola bjelovar

Razgovor s kandidatima

Razgovor s kandidatima za radno mjesto nastavnik/-ica engleskog jezika, održat će se u četvrtak 25. travnja 2024., s početkom u 10:30 sati, u Ekonomskoj i

Read More »