Održana prva radionica uz Europski tjedan održivog razvoja

U povodu obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja (od 18. rujna do 8. listopada 2023.), u organizaciji knjižničarke Alice Bačeković Pavelić i nastavnice Maje Balić, održana je prva radionica u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama OSIT Bjelovar. Učenice 3. b i 3. c razreda Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar i korisnici Udruge u srijedu 27. rujna 2023. zajedno su izrađivali jesenske svijećnjake od iskorištenih staklenih teglica i ostataka tkanina. Projekt smo nazvali „Stvarajmo zajedno za održivu budućnost“, a u njemu će sudjelovati učenici i nastavnici naše škole te korisnici Udruge OSIT. Održat će se dvije radionice; jedna u prostorijama Udruge, a druga u školskoj knjižnici, a izrađivat će se ukrasni predmeti od različitih materijala za recikliranje.

Zajedničkim stvaralaštvom pridonijelo se ostvarenju nekih od Globalnih ciljeva održivog razvoja, ali i cilja našeg projekta: promovirati održivi razvoj kroz kreativnu izradu predmeta od materijala za recikliranje te doprinijeti razvoju inkluzivne i ekološki odgovorne zajednice.

Zahvaljujemo našim prijateljima „ositovcima“ na gostoprimstvu te radosnih lica i ispunjenih srca željno iščekujemo sljedeću radionicu, kada ćemo ih ugostiti u našoj školskoj knjižnici.

Najnovije vijesti: