Održana deliberacija o mentalnom zdravlju mladih

Danas je u školskoj knjižnici u sklopu projekta Demokratsko procijepljenje održana deliberacija u organizaciji Hrvatskog debatnog društva. 

Debatni klub naše škole izlagao je o vrlo aktualnoj temi, mentalnom zdravlju mladih i to na temelju ankete provedene među samim učenicima. Učenici su predstavli svoja potencijalna rješenja te se povela i sjajna rasprava o toj temi. Izlaganje su poslušale i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti BBŽ Andrea Prugovečki Klepac i njezina pomoćnica Nikolina Mamula, koje su se i aktivno uključile u raspravu s našim učenicima. Ovim putem im se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i sluhu za probleme mladih.

Zahvaljujemo i Hrvatskom debatnom društvu na ovom divnom iskustvu i na stečenim novim znanjima. Našu školu je na ovaj projekt prijavila nastavnica Ivanka Jareb, a debatni klub su vodile, usmjeravale i pripremale nastavnice Ivanka Jareb i Josipa Klemić.

Posebna čast bila nam je ugostiti medijsku družinu Osnovne škole Rovišće koja je popratila cjelokupno događanje i čijoj se radijskoj emisiji posebno veselimo.

Najnovije vijesti: