NAŠI UČENICI SUDJELUJU U NACIONALNOJ KVIZ LIGI SREDNJIH ŠKOLA

Projekt kviz lige za šibenske srednjoškolce oformljen oko Kviz udruge Šibenik, u vrlo je kratkom vremenu i to kroz dvije godine uspio dosegnuti nacionalnu razinu te je kao rezultat truda i rada šibenskih kvizaša, nastala Nacionalna kviz liga srednjih škola koja je ovog četvrtka 27. listopada 2022., kada se održalo prvo kolo, u realnom vremenu natjecanja okupila preko 900 srednjoškolaca.

Na prvo izdanje Nacionalne kviz lige, prijavilo se gotovo 200 ekipa iz 48 gradova, odnosno 13 županija, a zanimljivo je napomenuti da su sudjelovali i predstavnici jedne srednje škole iz Bosne i Hercegovine.

Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar sa svojih impresivnih dvanaest ekipa jedina je srednja škola koja dolazi iz  Bjelovarsko – bilogorske županije, a za našu uključenost u ovaj drugačiji i jedinstveni projekt zaslužne su nastavnice Dejana Končar, Branka Mišir, Josipa Klemić i pedagoginja Kristina Kelemin Krce.

Natjecatelji tj. srednje škole su podijeljeni u divizije, odnosno skupine prema svojoj geografskoj pripadnosti, a naša je škola ”uparena” sa konkurentima iz Slavonskog Broda.

Natjecanje se odvija u realnom vremenu posredstvom ZOOM platforme, uživo iz Kuće umjetnosti Arsen u Šibeniku. Kviz se sastoji od ukupno 24 pitanja, a ista su prilagođena školskom kurikulumu, uz naravno neizostavno propitivanje opće informiranosti kao i poznavanja zabavnog, kulturnog  te glazbenog sadržaja. Propozicije natjecanja jasno zabranjuju sve oblike ”pametnog” varanja i nepoštenog dolaženja do odgovora.

Planirano je održavanje ukupno osam kola natjecanja u vremenskom razdoblju od listopada 2022. do veljače 2023., a finalno natjecanje ponajboljih selektiranih ekipa održat će se u ožujku 2023. u Šibeniku.

Potrebno je napomenuti kako su svi pojedinci koji su uključeni u ovaj projekt, od srednjoškolskih nastavnika do članova Udruge iz Šibenika, volonteri i entuzijasti koji nastoje popularizirati kviz kulturu među srednjoškolcima te im ukazati na kvalitetne i alternativne načine provođenja slobodnog vremena. Posljednja fotografija je neoboriv dokaz kako se i adolescenti, iako u ovom slučaju na samo sat vremena, dobrovoljno mogu ”odvojiti” od svojih mobilnih uređaja i pritom se dobro zabaviti i uživati.

Najnovije vijesti: