Nagrađeni rad natječaja „Oboji svijet 2023.”

Na sam Međunarodni dan tolerancije (16. studeni) za našu su školu stigle prekrasne vijesti.

Među nagrađenim radovima natječaja ”Oboji svijet 2023.” koji organizira Forum za slobodu odgoja, likovni rad učenice Nikol Golubić (4.b) nagrađen je u kategoriji ”Oboji svijet kistom” .

Na natječaju su, također sudjelovale i učenice Ira Šimun (3.c) te Petra Radinović (3.d) čiji su radovi pohvaljeni.

Mentoricama učenicima je bila Aleksandra Hohnjec.

U nastavku pogledajte likovne uratke te poruke koje djevojke njima poručuju.

Nikol Golubić (4.b): LICE STVARNOSTI

PORUKA RADA: Stvarnost ne znači prilagođavati sebe tuđim standardima. Djelo prikazuje djevojku koja svoje pravo lice skriva pod lažnim maskama kako bi bila prihvatljivija u društvu. Ruke koje pokazuju prema njoj predstavljaju sve razloge zašto se želi “promijeniti” i sakriti svoje pravo ja. Ali jedina ruka koja ne pokazuje na nju prikazana je u boji jer to predstavlja ljude koji mogu vidjeti njezinu pravu boju i koji je prihvaćaju onakvom kakva ona uistinu jest.

Ira Šimun (3.c): OSLOBAĐANJE

PORUKA RADA: Slika predstavlja čovjeka koji je zarobljenik rešetaka tuđeg mišljenja, predrasuda, obmana i sukoba i on se kroz to pokušava izboriti škarama koje predstavljaju njegovo samopouzdanje, predanost, upornost i ljubav. Njegovo lice je umorno i izmučeno što nam govori da on već dugo pokušava osloboditi se rešetaka. Neke od njih je uspio prerezati, a neke nije što nam pak govori da nećemo možda svačije mišljenje uspjeti promijeniti, ali to nas ne smije priječiti da nastavimo dalje. Baš kao što nije spriječilo ni njega. Na njegovom licu, a i na zidu, nalazi se duga koja predstavlja njegovu nadu i novi početak koji on pokušava i želi ostvariti. Unatoč svemu lošem što proživljava on ne odustaje jer zna da će jednom kad se oslobodi tih rešetaka biti istinski slobodan i sretan.

Petra Radinović (3.d): JEDINSTVO

PORUKA RADA: Svijet je kao mozaik, a svaka različita pločica čini svijet prekrasnim.

Čestitke učenicama i njihovoj mentorici Aleksandri Hohnjec. 

Najnovije vijesti: