LUCIJA MARKOVINOVIĆ OSVOJILA TREĆE MJESTO U KATEGORIJI ESEJA NA NATJEČAJU HRVATSKOGA SABORA

Služba za građane Hrvatskoga sabora organizirala je prvi put natječaj za učenike 8. razreda, kao i natječaj za učenike srednjih škola u pisanju eseja/raspravljačkog teksta i zastupničkog govora o zadanoj temi.

U povodu obilježavanja 30. godišnjice proglašenja samostalne i suverene Republike Hrvatske donošenjem Ustavne odluke Sabora Republike Hrvatske o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, Služba za građane je 16. studenog 2020. na mrežnim stranicama Hrvatskog sabora objavila Pozive učenicima 8. razreda osnovnih škola kao i učenicima srednjih škola za sudjelovanje na natječaju za najbolji esej/zastupnički govor za školsku godinu 2020./21. o temi: „Trideset godina hrvatske neovisnosti“ ili alternativno „Trideset godina od proglašenja samostalne i suverene Republike Hrvatske“.

Svrha i cilj oba natječaja za najbolji esej/zastupnički govor je očuvanje sjećanja na 25. lipnja 1991. godine, kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske, posebice u kontekstu ovogodišnjeg obilježavanja Dana neovisnosti 25. lipnja 2021. godine i 30 godina proglašenja samostalne i suverene Republike Hrvatske, a kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj učenicima na promišljanje o značaju Hrvatskoga sabora u stvaranju hrvatske države.

Na natječaju, koji je bio otvoren od 11. siječnja do 22. veljače 2021. godine, zaprimljeno je ukupno 19 radova učenika osnovnih škola i čak 88 radova učenika srednjih škola. Svi nagrađeni i pohvaljeni učenički radovi bit će objavljeni u e-obliku na mrežnim stranicama Hrvatskog sabora. Učenici koji su osvojili prva tri mjesta za najbolje eseje i zastupničke govore dobit će prigodne nagrade predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.

Odluku povjerenstva pogledaj ovdje!

Najnovije vijesti: