Izrada projektnih prijedloga za nacionalne i EU projekte I

Ove školske godine deset učenika trećih razreda imalo je mogućnost slušati i fakultativni predmet „Izrada projektnih prijedloga za nacionalne i EU projekte I“. Predavala im je nastavnica ekonomske grupe predmeta Gabriela Kralj Bartovčak, struč. spec. oec, mag. oec. i kroz 70 sati nastave učenici su naučili razumjeti specifično okružje u kojemu EU fondovi djeluju te strukturirati projektne ideje prema natječajnoj dokumentaciji. Naučili su i razviti samostalnost i odgovornost za izvršavanje poslova na području izrade nacionalnih i EU projekata. Također su naučili i prepoznati namjenu fondova Europske unije, analizirati natječajnu dokumentaciju, osmisliti i napisati projektni prijedlog i identificirati problem i povezati s ciljem projektnog prijedloga.

Sadašnji učenici trećih razred nastavit će se i iduće školske godine obrazovati pod fakultativnim predmetom „Izrada projektnih prijedloga za nacionalne i EU projekte II“ gdje će se nastava bazirati na samoj provedbi projekata kao i na svim bitnim sastavnicama Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Isto tako će i budući učenici trećih razreda imati mogućnost odabrati ovaj jedinstveni fakultativni predmet. Učenici su se već ove godine samostalno uz asistenciju nastavnice Gabriele Kralj Bartovčak prijavili na neke manje projekte, a za kraj njihovog ovogodišnjeg obrazovanja iz predmeta „Izrada projektnih prijedloga za nacionalne i EU projekte I“ Škola je pripremila i potvrde. Budući da na tržištu rada nedostaje 2.400 stručnjaka iz ovog područja, znanja usvojena na ovom fakultativnom predmetu će im sigurno pomoći u nekom budućem zapošljavanju.

Danas su svoje potvrde dobili: Lana Domitrović 3.b, Laura Drvenkar 3.b, Iskra Henc 3.a, Tamara Jandrić 3.c, Valentino Pavlović 3.a, Nina Pifar 3.a, Josipa Popović 3.a, Petra Šamuga 3.c, Lana Vinković 3.b i Mia Vrhovski 3.c.

Najnovije vijesti: