Filozofska filmska večer – 16.11.2023. 

Kako bi se naši ambasadori juniori Europskog parlamenta bolje upoznali, a istovremeno i provodili aktivnosti vezane za njihovu novu i počasnu titulu, organizirali su druženje 16.11. u povodu Svjetskog dana filozofije i Međunarodnog dana tolerancije.  

Ljudska prava jedna su od mnogih važnih vrijednosti Europske unije, a bez tolerancije nije ih moguće uživati te je tolerancija ključan pojam za promišljanje, čak i iz filozofske perspektive. Učenici su upoznati s nekim filozofskim teorijama o samoj toleranciji, a u skladu s glavnim ciljem ove aktivnosti, pogledali su film „Forrest Gump“ te nakon projekcije poveli konstruktivnu i zanimljivu raspravu i analizu.  

Učenici se slažu s Voltaireom da treba braniti svačije pravo na mišljenje, iako se možda ne slažu s istim te su zaključili da je Karl Popper bio u pravu kada je tvrdio da društvo ne bi trebalo tolerirati netolerantne stavove koji prijete slobodi i demokraciji. 

Najnovije vijesti:

Obilježili smo Valentinovo

U našoj smo školi i ove godine obilježili Dan zaljubljenih – Valentinovo. Vrijedni su učenici i profesorice ukrasili hodnike ukrasima te izradili magnetiće  koji su

Read More »

OTVARANJE IZLOŽBE ANNE FRANK 

U ponedjeljak 12. veljače u atomskom je skloništu naše škole svečano otvorena izložba „Anne Frank – Povijest za sadašnjost“. Izložbu mogu besplatno posjetiti i učenici

Read More »