FILMSKI NATJEČAJ „PRIČE S INTERNETA: INSPIRIRANO STVARNIM DOGAĐAJIMA!“

U sklopu 7. Dana medijske pismenosti, koji su održali od 22. do 28. travnja 2024., Agencija za elektroničke medije, Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Hrvatski filmski savez organizirali su filmski natječaj za djelu i mlade pod nazivom „Priče s interneta: Inspirirano stvarnim događajima“.

Učenici 2.d razreda Lana Tomašinec, Marko Vinković i Marcela Ivančić, sudjelovali su sa filmom „Opsesivni pratitelj“ pod mentorstvom nastavnice Aleksandre Hohnjec. Prvi put se naša škola uključila u ovaj natječaj čiji je cilj potaknuti mlade na promišljanje i dijeljenje stvarnih iskustava i izazova s kojima su se oni sami ili njihovi vršnjaci susreli vezano za korištenje interneta i društvenih mreža. Mlade autore se potiče da svoje, odnosno priče svojih vršnjaka, ili pak događaje koje su pratili putem medija, ispričaju svojim vršnjacima na autentičan i zanimljiv način.

Sudjelovanje u ovom natječaju potaknulo je učenike da kritički promišljaju o svojim iskustvima na internetu te da ih podijele s vršnjacima na autentičan i inspirativan način. Ovaj film predstavlja samo jedan
od mnogih primjera kako mladi mogu koristiti medij filma kako bi podigli svijest o važnim temama poput
sigurnosti na internetu.

Video možete pogledati ovdje.

#DaniMedijskePismenosti

Najnovije vijesti: