Erasmus+ projekt Sevilla: Mobilnost učenika i nastavnika u svijet znanja

S veseljem dijelimo s vama jedno od najuzbudljivijih iskustava naših učenika i nastavnika – putovanje u Sevillu, Španjolska, u sklopu programa Erasmus+ Accreditation Code 2022-1-HR01-KA120-VET-000106836, broj projekta: 2023-1-HR01-KA121-VET-000119666.
Erasmus+ program nudi izvrsne mogućnosti za mobilnost učenika i nastavnika, a ova izvrsna i nezaboravna prilika omogućila je našim učenicima i nastavnicima da steknu nova iskustva, znanja, istraže bogatstvo španjolske kulture, te steknu nove prijatelje.

Naši učenici uputili su se u Sevillu gdje su sudjelovali u raznovrsnim obrazovnim aktivnostima i stekli nova znanja iz različitih područja. Uz mentoricu koja je svakodnevno pratila njihov rad i napredak, aktivno su sudjelovali i obavljali izazovne zadatke koji su poticali razvoj novih vještina i kompetencija. Između ostalih radnih zadataka poput održavanja i upravljanja zalihama materijala i dobavljača, obrade i organizacija prodajnih faktura, računa i plaćanja, analize cijena i nabave uredskog materijala, održavanje i ažuriranje sustava baza podataka učenici su morali osmisliti svoju poslovnu ideju te napraviti poslovni
plan koji su morali predstaviti.

Dok su učenici bili zauzeti obrazovnim aktivnostima, naše nastavnice ekonomske grupe predmeta, Nataša Ćurković i Marija Dušek, imale su priliku unaprijediti svoje profesionalne, jezične vještine i pedagoške metode te razmijeniti iskustva u struci. Sudjelovanjem u stručnim radionicama i promatranjem nastave u španjolskoj školi Safa, upoznale su se s inovativnim metodama poučavanja i praksama te proširile svoje profesionalno znanje i iskustvo.

Za kraj tjedna učenici i nastavnici posjetili su Rondu, predivan mali gradić koji se smjestio na stijeni.

Drugi tjedan donio je učenicima nove izazove i radne zadatke, no uz podršku i timski duh, uspješno su se nosili sa svime. Radujući se svakom trenutku zajedništva i učenja, učenici i nastavnici posjetili su muzej, Španjolski trg, Kraljevsku palaču Katedralu u Sevilli, prošetali i uživali u aristokratskom i povijesnom Maria Luisa parku. Probali smo tapase, churrose s čokoladom i tradicionalnu paellu.

Sudjelovanje u mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta bilo je iznimno vrijedno iskustvo za sve sudionike. Mobilnost je doprinijela njihovom profesionalnom i osobnom razvoju te im omogućila da steknu nova znanja, vještine i iskustva.

 

Najnovije vijesti:

Ekonomska i birotehnička škola bjelovar

Razgovor s kandidatima

Razgovor s kandidatima za radno mjesto nastavnik/-ica engleskog jezika, održat će se u četvrtak 25. travnja 2024., s početkom u 10:30 sati, u Ekonomskoj i

Read More »