EKONOMSKA I BIROTEHNIČKA ŠKOLA JE POBJEDNICA ŠKOLA NA NATJEČAJU EUROSCOLA U ORGANIZACIJI UREDA EUROPSKOG PARLAMENTA

Ambasadori EU Parlamenta naše škole osvojili su prestižno mjesto u programu Euroscola te će na jedan dan u Strasbourgu postati zastupnice i zastupnici u Europskom parlamentu!

Za natječaj #EUcrtice je bilo potrebno istražiti neke zanimljivosti o bilo kojoj državi članici Europske unije, a naši su učenici odabrali Hrvatsku. Odlučili su snimiti dva video uratka – o najstarijoj pisanici u Europi koja se čuva u Gradskom muzeju Bjelovar i o jednom od najstarijih indoeuropskih kalendara – Vučedolskom Orionu.

Kriteriji za odabir pobjednika bili su broj lajkova na Tik Toku, porast broja registriranih korisnika na zajednoza.eu platformi (preko jedinstvene poveznice našeg učenika koordinatora) te procjena kreativnosti i obradi tematike video uradaka od strane tročlanog žirija.

Natječaj za sudjelovanje u programu Euroscola bio je otvoren od 22. studenog do 6. prosinca 2023. na koji je pristiglo oko 30 video uradaka iz cijele Hrvatske, a video o Vučedolskom Orionu osvojio je prvo mjesto.

Iako naša škola ima ukupno 12 učenika ambasadora, u ovom su natječaju aktivno sudjelovali sljedeći učenici: Nikolina Golubović (4.d), Michelle Riter (3.b), Sara Lončar (3.b), Mihael Horvatinović (3.c), Dominik Frtalj (4.a) i Jan Štefec (4.a). Tijekom trajanja natječaja, kao i od samog početka formiranja tima ambasadora, učenici su si međusobna podrška, vrijedno uče i pripremaju se i rade na novim školskim projektima. Divno je raditi s ambicioznim mladim ljudima, poručuju mentorice Biljana Ilkoski i Josipa Klemić.

Čestitke svima!

#zajednozaeu #EUcrtice

Objavu rezultata možete vidjeti ovdje.

Pogledaj video: Vučedolski Orion

Pogledaj video: Najstarija pisanica

Najnovije vijesti: