Dodjela nagrada najčitateljicama te pobjednicima kviza u povodu manifestacije Noć knjige 2023.

Na kraju svake školske godine nagrađujemo učenike i nastavnike koji su najviše posjećivali knjižnicu te pročitali najviše knjiga. Predzadnjeg dana nastave, 20. lipnja 2023. u školskoj su se knjižnici na svečanoj dodjeli nagrada okupili najčitatelji Medicinske škole, Komercijalne i trgovačke, Obrtničke, Ekonomske i birotehničke škole te Gimnazije Bjelovar. Susret  najčitatelja svih bjelovarskih srednjih škola prvi je put organiziran 2008. godine sa željom da istaknemo i pohvalimo one kojima je knjiga izvor znanja, ali i zabave te užitka.

Ovogodišnje najčitateljice u našoj školi redovito su čitale te provodile svoje slobodno vrijeme u školskoj knjižnici. To su učenice Ana Martinjak, 4. d, Mirela Kikaš, 2. d te Lana Čavrag, 3. d. Osim što su puno čitale, učenice su redovito sudjelovale u različitim aktivnostima koje organizira knjižnica: vodile su književni susret, sudjelovale u vođenju izložbi te u kreativnim radionicama, a njihovu angažiranost te ljubav prema knjizi pohvalio je i ravnatelj Vladimir Štefanec, koji im je uručio prigodne darove.

Uz najčitateljice, ovom smo prigodom nagradili i pobjednike kviza u kojemu su sudjelovali učenici naše škole u povodu manifestacije Noć knjige 2023., koja se ove godine održavala od 21. do 23. travnja. Virtualna izložba te kviz znanja pod nazivom Sto pedeset godina im je tek posvećeni su književnici Mariji Jurić Zagorki te književnicima Dinku Šimunoviću i Antunu Gustavu Matošu, a pripremile su ih knjižničarka Alica Bačeković Pavelić te profesorica hrvatskoga jezika Iva Kužela Delić. Učenici su imali zadatak proučiti digitalne edukativne materijale te sudjelovati u kvizu, a najbolji rezultat ostvarili su sljedeći učenici: Mijo Pušeljić, 1. d, Sara Đurđević, 3. a te Ivan Vukojić, 2. c, koji su također nagrađeni prigodnim darovima.

Svečanu dodjelu nagrada najčitateljima te pobjednicima kviza sigurno je i uvjerljivo vodila Sara Đurđević, a program su svojim scenskim i glazbenim točkama uljepšale Ana Martinjak iz naše škole te Patricija Špoljarić iz Gimnazije Bjelovar.

Najnovije vijesti: