„Dobro se dobrim vraća“ – „Igračke nove za mirnije snove“

Tragom prošlogodišnje akcije Folding&Home pod sloganom „Dobro se dobrim vraća“ i ove se godine pod istim sloganom Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar uključila u jednu humanitarnu akciju. Vođeni idejom profesorice Vesne Pavković-Dončević koja je član OI „Istra“ Pula, škola se priključila nacionalnoj kampanji „Igračke nove za mirnije snove“
namijenjenoj djeci iz potresom pogođenih područja, čiji su organizatori Savez izviđača Hrvatske i Zaklada izviđačkog prijateljstva. Sve o toj kampanji moglo se pročitati na stranicama https://www.happycentar.com/. Pokrovitelji su bili Središnji državni ured za demografiju i mlade i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te medijski pokrovitelj 24sata, a partneri Ministarstvo hrvatskih branitelja i Udruga branitelja Domovinskog rata „Zagrebački velesajam“.

Donatori su mogli donirati novčana sredstva online, kupiti igračke online, kupiti igračke uz popust u određenim trgovinama ili kupiti i donijeti igračke u najbliži Happycentar. Kako zbog pandemije u školi nije bilo moguće organizirati pravi Happycentar, srednje škole u Bjelovaru su na zamolbu profesorice organizirale prikupljanje doniranih igračaka za svoje profesore i učenike u svojim prostorima, a na kraju akcije su donacije prenesene u „mini“ Happycentar u Ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar. Akciji su se pridružile: Obrtnička škola Bjelovar, Tehnička škola Bjelovar, Medicinska škola Bjelovar, Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar te Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar. U četvrtak, 25. veljače 2021. igračke koje su donirane predane su u Savez izviđača Hrvatske.

Od srca se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u akciji!

Vesna Pavković-Dončević, dipl.ing

Najnovije vijesti: