DAN ŠKOLE

U ponedjeljak 25. ožujka naša je škola obilježila Dan škole. Naš Dan škole obilovao je i ove godine nizom zanimljivim predavanja i aktivnosti.

Sve je počelo već u 8.00 sati ujutro u atomskom skloništu gdje se više od sto učenika natjecalo u Pub-kvizu i pokazalo svoja znanja iz opće kulture, svijeta glazbe, filma, sporta i drugih tema. Kviz su vodili Josipa Klemić i Marko Dragičević, a najuspješnijim timom pokazala se ekipa 4.d razreda u sastavu Vanesa Babec, Livija Culeta, Nikolina Golubović i Saša Živković.

Paralelno s Pub kvizom Lucija Delić 1.c i Irma Kovač 2.c održale su vrlo zanimljivo predavanja o Endurance konjičkim utrkama te su na taj način pokušale motivirati nekog od pedeset prisutnih učenika da se također počne baviti ovim zanimljivim sportom.

Nastavnica Maja Balić imala je vrlo zanimljivu i kreativnu radionicu izrade sapuna na kojoj je sudjelovalo petnaest učenika, a naša bivša učenica Jasmina Drageljević, danas najmlađa sutkinja na Općinskom sudu, pričala je o svojim školskim danima, studiju i današnjem zanimanju sutkinje. Ovaj vrlo zanimljiv razgovor s Jasminom Drageljević vodila je naša knjižničarka Alica Bačeković Pavelić.

Deset učenika natjecalo se u šahu, a najboljim igračem pokazao se Filip Kovač 4.d. Drugo mjesto osvojio je Igor Predragović 4.a, a treće Petar Cibort 1.d.

Sedmero naših učenika koji su bili na dosadašnjim „Erasmusima“ u Dublinu, Leipzigu i Sevilli predstavilo je ERASMUS+ projekte te pokušalo motivirati učenike da se priključe u budućim projektima.

O prednostima, pravima i mogućnostima rada preko Student servisa, odnosno Učeničkog servisa učenicima trećih i četvrtih razreda pričala je naša gošća i bivša učenica Kristina Sabolić.

Naši sjajni EU ambasadori predstavili su svoje aktivnosti, događanja na kojima su sudjelovali i razne zgode koje su prošli tijekom ove školske godine te su na taj način motivirali učenike za sudjelovanjem u nekim budućim aktivnostima.

U dvorani Srednjoškolskog centra odigrana je prijateljska nogometna utakmica između momčadi prvih i drugih razreda protiv momčadi trećih i četvrtih razreda, a da sve prođe u sportskom duhu i da se poštuju pravila igre pobrinuli su se Dario Obran i Saša Aušperger.

Mijo Pušeljić pričao je o svom sudjelovanju na Blues festivalu u Memphisu u Sjedinjenim Američkim Državama o blues glazbi i svojoj glazbenoj karijeri, a Ranka Veseli i Ivana Bačeković predstavile su veslačice Sparte, pričale o treninzima, maratonima lađarica i važnosti pravilne ishrane kod vrhunskih sportaša.

Za kraj su još učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog izveli za naše učenike predstavu „Preobražena noć“, predstavu s kojim su sudjelovali na ovogodišnjem županijskom LiDraNu.

Hvala svim nastavnicima i učenicima koji su pridonijeli organizaciji i realizaciji ovogodišnjeg Dana škole.

Najnovije vijesti: