Dabar – međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Po prvi put ove godine uključili smo se u informatičko natjecanje Dabar.
Dabar je natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje. Učenicima se želi pokazati da računalo nije samo igračka , već i sredstvo kojim mogu razvijati svoje umne sposobnosti. Na uzbudljiv način mogu rješavati logičke probleme u online okruženju kroz niz zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja od kojih su neki i iz Hrvatske.
Naši učenici su prijavljeni u kategoriju GigaDabar za učenike svih razreda srednje škole. Bilo je prijavljeno preko pet tisuća učenika srednjih škola iz Hrvatske. Naših „hrabrih dabrova“, koji su pristupili natjecanju uz minimalne pripreme, bilo je prijavljeno 28 iz 4.d, 3.d, 2.a,1.a,1.b i 1.c razreda. Natjecanje se održalo od 8. do 12. studenoga. Ove godine smo
probali kako izgleda sudjelovati na natjecanju. Zbog online nastave zadatke su rješavali od kuće i kako kažu svi su se dobro zabavili. Obećali su da će iduće godine ponovno sudjelovati i još bolje se pripremiti. Najbolje je plasirana učenica Marta Turkalj iz 1.b razreda. Dijeli 41. mjesto s još 115 učenika drugih srednjih škola (od 1335 do 1449 mjesta). Ostali naši
natjecatelji zauzeli su od 43 do 83 mjesta dijeleći ih s drugim učenicima koji su osvojili isti broj bodova. Čestitamo Marti i pripremamo se za iduću godinu.
Organizator natjecanja za našu školu bila je profesorica Vesna Pavković-Dončević, a suorganizator profesorica Kristina Juranić.

Vesna Pavković-Dončević, dipl. ing.mat.

Najnovije vijesti: