BAŠ JE IN BITI GREEN 3

Tijekom školske godine 2023./2024. učenici 3.b razreda su s razrednicom Biljanom Ilkoski sudjelovali u trećoj generaciji eTwinning projekta „Baš je IN biti GREEN 3“.

Projektne aktivnosti namijenjene su edukaciji i suradnji učenika srednjih škola i viših razreda osnovnih škola u aktivnostima vezanim uz ciljeve održivog razvoja osobito; djelovanja u području klime, usvajanju važnosti modela Reduce – Reuse- Recycle (R-R-R) kao i održive (zelene) potrošnje. Suočeni s posljedicama klimatskih promjena i potpunom transformacijom klimatskih područja, moramo osvijestiti da je krajnje vrijeme za djelovanje i početak
zajedničke suradnje svih sudionika. Referirajući se najviše na 13. cilj održivog razvoja – očuvanje klimatskih osobitosti, postavljen je cilj projektnih aktivnosti: kako svaki pojedinac može djelovati po modelu Reduce – Reuse – Recycle te kako efikasno promovirati zelenu potrošnju.

Autorice projekta su nastavnice Štefica Čanić i Ksenija Krizmanić Horvat a u projekt je okupio 51 člana iz Hrvatske, Turske, Jordana, Portugala, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Švedske, Azerbajdžana i Sjeverne Makedonije.

Realizirane projektne aktivnosti su podijeljene u šest ciklusa:
1. Reduse -Reuse – Recycle
2. 17. ciljeva održivog razvoja
3. Naš pogled u zeleno
4. Klimatske promjene
5. Zeleni izazov
6. Održiva potrošnja/Zeleni potrošač.

Zajednička kolekcija radova svih sudionika objavljena je u obliku e-knjige i možete ju pogledati ovdje

Najnovije vijesti: