Ponosni smo dobitnici Nacionalne oznake kvalitete za eTwinning projekt!

S velikim zadovoljstvom objavljujemo da smo dobitnici Nacionalne oznake kvalitete za eTwinning projekt “Be Kind, Be a Role Model – An Etiquette for Gen Z and Gen Alpha” kojem smo se priključili tijekom školske godine!

O projektu

Projekt je trajao od siječnja do lipnja 2024., s pripremnim aktivnostima od listopada do prosinca 2023. godine. U projektu su sudjelovale osnovne i srednje škole iz Turske, Grčke, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Italije i Hrvatske. Cilj projekta bio je usvojiti i osvijestiti bonton i društveno prihvatljivo ponašanje u četiri ključne kategorije:

  1. Online komunikacija
  2. Komunikacija s osobama s invaliditetom
  3. Boravak u prirodi (aktivnosti na otvorenom)
  4. Sudjelovanje u sportskim događanjima

Aktivnosti i rezultati

Učenici su izrađivali digitalne plakate, snimali kratke filmove, izrađivali stripove, umne mape, snimali fotografije, sudjelovali u izvanučioničnoj nastavi i ugošćavali goste u školi. Kroz ove aktivnosti, razvijali su samopouzdanje, osjetljivost prema osobama s invaliditetom, svijest o potrebi brige za okoliš i nužnosti borbe protiv govora mržnje. Također su unaprijedili svoje vještine pismenog i usmenog izražavanja na hrvatskom i engleskom jeziku te povećali svoje digitalne vještine.

Poveznice na rezultate projekta

Suradnja i tehnologija

Suradnja među partnerskim školama bila je ključna za uspjeh projekta. Koristili smo digitalne alate poput Padleta, Linoita, Google obrazaca, Zooma, Wakeleta, Canve, ChatterPixa, Geniallyja, Renderforesta, Wordarta, Mentimetera, Pixtona, Storyjumpera, BookCreatora, Quizizza, Kahoota i Animakera. Ovi alati omogućili su nam prikupljanje ideja, izradu digitalnih materijala i održavanje mrežnih sastanaka.

Posebno zahvaljujemo učenicima Dominiku Hautman i Sari Zubić te našoj kolegici Mariji Dušek na doprinosu uspješnosti projekta!

Čestitamo svim sudionicima i veselimo se budućim projektima i uspjesima!

Najnovije vijesti: